Termékek Menü
Ön itt jár: >

Banaban

a márka a termelés és gyártás során is érvényesülő szakértelmének köszönhetően a legmagasabb szintű minőségi bizonyítványokkal rendelkezik ennek következtében pedig a legmagasabb minőséget képviselik a kókusztermékek világában.

A BANABAN bio élelmiszerek minőségi vizsgálatát az USDA (Amerikai Egyesült Államok Földművelésügyi Minisztériuma) valamint az ACO (Australia Certified Organic) végzi. A termékek rendelkeznek AU-BIO-107 Non-Eu Agriculture, valamint a Magyarországon érvényes HU-ÖKO-01 minősítéssel, melyet a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. adott ki.

A BANABAN termékek környezetbarát csomagolása is a minősített feldolgozó üzemben történik. A termékek visszazárható csomagolásban kerülnek értékesítésre azért, hogy felbontás után is sokáig megőrizzék kiváló minőségüket.

Tudatosság, környezetvédelem, kifogástalan minőség, vegyszer és tartósítószer mentes 100% tartalmú kókusz termékek víz, adalék és töltőanyagok nélkül, esztétikus megjelenés, amik legfőképpen jellemzik a BANABAN márkát.

Mind e mellett természetes, tiszta, ásványi anyagokban, nyomelemekben, vitaminokban gazdag táplálékok. Laktóz, glutén és koleszterin mentesek, rendkívül magas arányban tartalmaznak fehérjét és élelmi rostokat, szénhidrát tartalmuk és az édesítők glikémiás indexe (GI 35) pedig alacsony, valamint az egészségre jótékony hatású laurinsavat tartalmaz, melyeket szervezetünk könnyen energiává alakít.

A legfontosabb tápanyagok a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok, de a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez és az egészség fenntartásához fontosak a vitaminok, az ásványi anyagok valamint az élelmi rostok is.

A kókuszolaj 92%-a olyan telített zsírsavakból épül fel, amelyek szénlánca rövid vagy közepesen hosszú. Magas hőmérsékletre történő hevítés esetén nem képződnek sejtkárosító szabadgyökök, valamint transzzsírokat sem tartalmaz, melyek rákkeltő és érelmeszesedést okozó hatással bírnak.

Figyelembe kell venni viszont, hogy a piacon kapható kókuszolajok között óriási a különbség.

Találunk copra alapú finomított, fizikailag szűrt, azaz RBD kókuszolajat, amely fehérített, szagtalanított. Az eljárás során az olaj elveszíti a kókuszban található értékes vitaminokat, aminosavakat, így a szervezet számára értéktelenebb olajat kapunk.

Ezek az olcsóbb árkategóriába tartozó készítmények, amelyek esetében a kókuszdió begyűjtésétől az elkészült kókuszolaj csomagolásáig nagyon hosszú idő is eltelhet.

A valós szűz vagy extra szűz kókuszolaj készítésekor a kókuszolajat az aznap begyűjtött frisskókusz húsából sajtolják, nem pedig a copraból.

Amennyiben az organikus módon termesztett kókuszdióból az olaj gyártása során a legkevesebb feldolgozási metódust alkalmazzák úgy a természetes E-vitamin, antioxidánsok, a friss kókuszra jellemző íz és aroma megmaradnak, így a feldolgozás végeredménye egy prémium kategóriás, tápláló, egészséges hidegen sajtolt bio extra szűz kókuszolaj 48% laurinsav tartalommal.

BANABAN bio kókuszcukor és a kókusz nektár a természetben előforduló egyik legfinomabb édesítő, amely 100% tisztaságú kókusznektárból készül. A 100% tisztaságú kókuszcukor rendkívül ritka és korlátozott mennyiségben áll csak rendelkezésre, amely kizárólag a kókuszpálma nektárjából készült, a feldolgozási folyamat során nem kevernek hozzá más típusú gyengébb minőségű pálma vagy nádcukrot.

Rendezés:
Nézet: