Termékek Menü
0

Pekándiós datolya torta

Pekándiós datolya torta

Hozzávalók

Tésztához

TÖLTELÉKHEZ

  • 150 gramm pekándió
  • 200 gramm extra puha sukkari datolya
  • 200 gramm zabpehely örölve (gluténmentes ha szükséges)
  • 50 gramm kukorica keményítő
  • csipet ső
  • 2 evőkanál BANABAN kókuszvirág cukor
  • 75 gramm BANABAN hideg és szilár kókusz olaj
  • 6-7 evőkanál hideg víz
  • 100 ml BANABAN kókusz tej
  • 1 evőkanál BANABAN kókusz olaj
  • 1/2 teáskanál vanillia 
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 1/2 evőkanál chia mag, örölve
  • 3 evőkanál víz

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C / 350 ° F-ra, és kenjük ki olajjalegy téglalap alakú tepsit
  2. A tésztához keverjük össze az örölt zabpehely lisztet a kukoricakeményítőt, a sót és a kókuszvirágos cukrot egy tálban. Morzsoljuk bele a hideg kókuszolajat a lisztbe. Adja hozzá a vizet és gyúrja egy sima tésztát. Gyúrjuk labda formájúra és tegyük be pihenni a hűtőszekrénybe amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A datolyát tegyük a apritó tartájába a kókusztejjel, olajjal, fahéjjal és örölt chiamaggal együtt adjuk hozzá a vizet. Turmixoljuk össze amíg egyenletes halmazállapotúvá vállik.
  4. Vegyük elő a tepsit és béleljük ki sütőpapírral. Nyomkodjuk bele a tésztát és szúrkáljuk meg villával.A tepsit középre helyezve süssük 10 percig.
  5. Egyenletesen tegyük a tésztánba a datolyakrémet és osszuk el rajta a pekándiót. Süssük még 15 percig szintén a középső fackba téve a sütőt. Miután kihült szeleteljük

 

 

 

forrás: http://lotustoertchen.de/pecan-date-tart

  1.  
  2.  
  3.  
Tartalomhoz tartozó címkék: receptek