Menü

Cukormentes Habcsók datolyasziruppal

Cukormentes Habcsók datolyasziruppal Gondoltad volna? Készítsd el te is! 

Cukormentes Habcsók datolyasziruppal

Gavin Wren

  •  
  •  
  •  
  •  

  •  

9 Habcsók
12 óra pihentetéssel együt
szükséges: habverő, keverőtál és sütőpapír

Hozzávalók

3 nagy tojás fehérje
100g datolya szirup
1/4  citrom 
csipet só

Elkészítése

 Melegítsük elő a sütőt  1 fokozatra 135ºC, légkeverésest 115ºC 

 

Győződj meg arról, hogy a habverő és a keverőedény tökéletesen tiszta és zsírmentes. Bármilyen zsír jelenléte miatt nem fog felpuffadni a habcsókunk.

Győződj meg róla, hogy tojásfehérje nem tartalmaz tojássárgáját! Majd adjuk hozzá a sót és facsarjuk bele a citromlevet. Közepes sebességgel keverje fel, addig még lágy krémes állagú nem lesz és néhol már csúcsokat tudunk képezni a habon.

Magasabb fokozatra kapcsolva adjuk a habunkhoz a datolyaszirupot, néha megállhatunk ha szükségesen leszedni a tál oldaláról a keverékünket

Folytassuk a habverést, amíg a keverék kemény, sürű,  és fixebb csúcsokat képez.

A tepsit sütőpapírral kibéreljük és 9 hablabdát szedünk a papírra, mindegyik kb. egy teniszlabda méretű

Helyezzük be a sütőbe és  és süssük 1 órát, és hagyja ott a sütő tálcát egy éjszakán, de legalább 8 órát.

A következő nap vegyük ki a sütőből majd melegítsük elő a sütönket azonos hőmérsékletre Süssük még 1 órát. Sütés után szedjük ki a sütőből és tálaljuk azonnal.

Jó étvágyat!

Forrás: http://lepetitoeuf.com/recipes/no-added-sugar-meringues/

 
Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek

Keresés