Cukormentes Habcsók datolyasziruppal
Gavin Wren
9 Habcsók
12 óra pihentetéssel együt
szükséges: habverő, keverőtál és sütőpapír
Hozzávalók
3 nagy tojás fehérje
100g datolya szirup
1/4 citrom
csipet só
Elkészítése
Győződj meg arról, hogy a habverő és a keverőedény tökéletesen tiszta és zsírmentes. Bármilyen zsír jelenléte miatt nem fog felpuffadni a habcsókunk.
Győződj meg róla, hogy tojásfehérje nem tartalmaz tojássárgáját! Majd adjuk hozzá a sót és facsarjuk bele a citromlevet. Közepes sebességgel keverje fel, addig még lágy krémes állagú nem lesz és néhol már csúcsokat tudunk képezni a habon.
Magasabb fokozatra kapcsolva adjuk a habunkhoz a datolyaszirupot, néha megállhatunk ha szükségesen leszedni a tál oldaláról a keverékünket
Folytassuk a habverést, amíg a keverék kemény, sürű, és fixebb csúcsokat képez.
A tepsit sütőpapírral kibéreljük és 9 hablabdát szedünk a papírra, mindegyik kb. egy teniszlabda méretű
Helyezzük be a sütőbe és és süssük 1 órát, és hagyja ott a sütő tálcát egy éjszakán, de legalább 8 órát.
A következő nap vegyük ki a sütőből majd melegítsük elő a sütönket azonos hőmérsékletre Süssük még 1 órát. Sütés után szedjük ki a sütőből és tálaljuk azonnal.
Jó étvágyat!
Forrás: http://lepetitoeuf.com/recipes/no-added-sugar-meringues/