Menü

Datolyás csoki krém muffinra és tortára

Datolyás csoki krém muffinra és tortára Vajkrém helyett egy sokkal egészségesebb torta dísz 

Elkészítése 10 perc, pihentetés 3 óra

2 csésze datolya,kimagozva ajánlott medjool vagy sukkari

1 csésze forró vízzel

1/2 csésze DeZaan kakaópor

1 teáskanál vanília kivonat

Csipet só

Elkészítés

  1. Tegyük a datolyákat az apriító gépbe a forró vizzel együtt és hagyjuk 10-15 percig állni (amennyiben műanyag akkor külön áztassuk egy tálba és ha már langyos csak utána) 
  2. Turmixoljuk nagyon krémesre a datolyát, majd adjuk hozzá a kakót és a vanilliát és a csipet sóval jól keverjük össze
  3. Hűtsük le majd tegyük a fagyasztóba (kb 3 órig) Mielőtt a muffinokat vagy tortánkat feldíszitenénk vele. 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek

Keresés