Menü

Datolyával töltött vietnámi tekercs

Datolyával töltött vietnámi tekercs Itt a nyár hőségben jól fog jönni ez a recept!
Szerző: 
 8 tekercs
Hozzávalók
  • 60 gramm rizs cérnametélt
  • 8 db rizs papír kerek 
  • 3 evőkanál vágott menta levél
  • 340 gramm tavaszi saláta mix
  • 1/4 bögre víz
  • 1/4 bögre vágott Medjool Király datolya
  • 1 bögre mungóbab csíra
  • 3 evőkanál hoisin szósz
  • 1 teáskanál apróra vágott mogyoró
  • mogyoró szósz a felszolgáláshoz

 

 

 

 

Elkészítése

  1. Közepes lábasban 3-5 percig forraljuk a rizsmetéltet
  2. al dantére főzzök és lecsöpögtetjük
  3. Egy nagy edényt melegvízzel megtöltünk és egy rizspapírt beleteszünk 
  4. 1 percig még  puha nem lesz, az asztaltra terítjük és a közepére tesszük a rizsmetéltet, datolyát és a zöldségeket elrendezzük úgy hogy egy ujjnyi maradjon ahol az összetekert warpunk összetapasztjuk.
  5. A fedetlen rész felé haladunk ovatosan majd vízes kézzel összedolgozzuk.
  6. Ismételjük meg míg van alapanyagunk.
  7. Vékony réteget készítjünk a hoisen szósszal és a földimogyoró törettel
  8. Tálaljuk földimogyoró szósszal, ( ha gyorsak akarunk lenni kevés vízzel turmixoljunk össze bolti földimogyorószószt)

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek

Keresés