Szerző: River City Grill
8 tekercs
Hozzávalók
- 60 gramm rizs cérnametélt
- 8 db rizs papír kerek
- 3 evőkanál vágott menta levél
- 340 gramm tavaszi saláta mix
- 1/4 bögre víz
- 1/4 bögre vágott Medjool Király datolya
- 1 bögre mungóbab csíra
- 3 evőkanál hoisin szósz
- 1 teáskanál apróra vágott mogyoró
- mogyoró szósz a felszolgáláshoz
Elkészítése
- Közepes lábasban 3-5 percig forraljuk a rizsmetéltet
- al dantére főzzök és lecsöpögtetjük
- Egy nagy edényt melegvízzel megtöltünk és egy rizspapírt beleteszünk
- 1 percig még puha nem lesz, az asztaltra terítjük és a közepére tesszük a rizsmetéltet, datolyát és a zöldségeket elrendezzük úgy hogy egy ujjnyi maradjon ahol az összetekert warpunk összetapasztjuk.
- A fedetlen rész felé haladunk ovatosan majd vízes kézzel összedolgozzuk.
- Ismételjük meg míg van alapanyagunk.
- Vékony réteget készítjünk a hoisen szósszal és a földimogyoró törettel
- Tálaljuk földimogyoró szósszal, ( ha gyorsak akarunk lenni kevés vízzel turmixoljunk össze bolti földimogyorószószt)