Csak 5 egyszerű lépés kb 20 perc az elkészítése
1 – Magozzuk ki a datolyát.
2 – Adjunk egy pupozott kanálka sós kesudió vajat vagy más magból készült vajat a datolya közepébe
3 – A közepébe nyomjunk egy ropogós mandulát
4 – Csukjuk be
5 – Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és boomsakalaka kész is ! (mártsuk bele a szerk)
Hozzávalók
8 Királydatolya kimagozva
16 nyers mandula
3 Evőkanál mandula
100g kiválló minőségű fekete csokoládé
Elkészítése
1 – Egy nagyobb tányért vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és tegyük félre
2 – Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládénkat
3 – Amíg a csokoládé olvad töltsük meg a datolyákat a kedvenc magvajunkkal és nyomjunk egy mandulát a közepébe és csukjuk össze és tegyük rá a sütőpapírunkra a datolyákat.
It’s Ok if there is a little nut butter visible at the “seam” it’ll be nicely contained within our dreamy chocolate coating in a matter of minutes.
4 – Mindegyik datolyánkat töltsük meg
5 – Helyezzük bele a mennyei olvad csokoládénkba a datolyáinkat segítségként használunk kanalat, hogy szépen egyenletesen felvegyék a kabátjukat.
6 – Miután szép csoki bevonatai vannak a datolyáinknak tegyük vissza a sütőpapírra és diszítsük meg egy fél mandulával a tetejét
7 – A maradék csokoládval diszítsük meg a datolyáinkat, és ezután a hűtőbe vagy a fagyasztóba tegyük 5-10 percig
Egy lezárt légmentes dobozban 2 hétig vagy fagyasztóban 3 hónapig örzi meg a frisseségét !
forrás : http://betterwithcake.com/anytime/dark-chocolate-coated-double-stuffed-dates-gluten-free-paleo-friendly/