Összetevők
- 1 nagy karfiol
- 4-5 szem mejdool király datolya, Darabolva
- 1/4 bögre fenyőmag +1 evőkanál a diszítéshez
- 2 evőkanál friss rozmaring, leszárazva és aprítva
- Fokhagyma por és só ízlés szerint
- Olíva olaj
Elkészítési mód:
- Melegítsük elő a sütőt a grillezős fokozaton, és helyezzük a sütőrácsot felülről a második fakba.
- Daraboljuk fel a karfiolt vágjuk fel a karfiolokat a képen látható módon,a grillezés szempontjából, hogy jól megsüljön a viszintes felületeken, érdemesebb most ezt a módszer választani, függetlenül attól hogy morzsálodni fog a karfiol.
- Megszorjuk a karfiolt fokhagymaporral és tengeri sóval, ízlés szerint. megspricceljük enyhén olívaolajjal és grillezük 10-12 percig, vagy amíg puha és jól meg nem grilleződik.
- Amíg sül a karfiol egy serpenyőben a fenyőmagot és a datolyát 2 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg, közepes lángon. Folyamatos kevergessük, így a fenyőmagok nem égnek oda, addig süssük míg aranybarna nem lesz és a datolyák megpuhulnak, kb 4 perc.
- Amikor a karfiol megsült, keverd össze a fenyőmaggal, a datolyával és a rozmaringgal. Azonnal vagy szobahőmérségleten tállaljuk .
forrás: http://www.wanderingspice.com/2013/10/11/roasted-cauliflower-with-dates-pine-nuts-and-rosemary-vegan/