Hozzávalók:
1/2 bögre kakaó vaj
2 evőkanálnyers kakó por
3 evőkanál datolya szirup
2 evőkanál mandulavaj
1 bögre datolya
3 evőkanál forralt víz
250g kesudió
1 teáskanál vanilla por
Kesukrém
180 fokra előmelegítjük a sütőt, 10 perc alatt aranybarnára sütjük, vigyázzunk, hogy ne égessük oda. Miután kivettük. Lehütjük a kesdió.
Miután lehült a kesudió a vanilla örleménnyel 10 perc alatt teljesen simára és krémesre turmixoljuk a botmixer aprító dobozában . Igen hosszúnak tünik, de megéri rászánni az extra perceket.
Csokiréteg.
A kakaóvajat a mandulavajjal felolvasztjuk, amikor folyékony halmazálapotúak lettek a maradék összetevőkkel az apritóba helyezzük és összeturmixoljuk
A csoki masszát húsvétitojás szilikon formába helyezzük. Kanál alsó részének segítségével belenyomkodjuk úgy hogy a "tojás" formánk belsejébe maradjon hely a kesudiós krémnek.
A formával együtt fél óráig a fagyasztóba helyezzük.
Kivesszük a formát a fagyasztóból és kinyomkodjuk a szilikon formából. Kanál segítségével megtöltjük a tojásformáikat. Ezután még egy órát fagyasszük a süteményünket figyeljünk oda, hogy fogyasztás előtt legalább 15 percig legyen szobahőmérségleten.
Ez egy abszulút kedvenc otthon én imádom a kesudiós vanillakrémet!
Forrás: http://deliciouslyella.com/easter-eggs/