Fánkhoz:
- 1 bögre + 3 evékanál liszt
- 4 evőkanál kakaópor
- ½ teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ¼ táskanál só
- tojás helyettesítő 1 tojásnak megfelelően
- 2 evőkanál vegán margarin2 tablespoons vegan margarine
- 2 evőkanál canola olaj
- 1 teáskanál vanilla kivonat
- 2 evőkanál krémes földimogyoró vaj
- ⅓ cup Király datolya paszta
- 145 ml mandula tej
Melegítsük elő a sütönket 200 C. kenjük ki a fánk tepsinket és tegyük félre
- Tegyük egy nagy keverőtálba a liszet, kakót szóda bikarbónát, sütőport, sót. Keverjük össze alaposan.
- Tegyük bele a tojást helyettesítőt, margarint és canola olajat és vanilla kivonatot egy közepes tálba.Keverjük össze. Keverjük bele a mogyoróvajat és a datolya pasztát
- Keverjük össze a száraz és nedves hozzávalókat amíg jól össze nem keverednek. lehet benne egy két csomó.
- Tegyük a fánk tepsibe a keverékünket. mindegyiket ¾ töltsük meg.
- Süssük 8-10 percig vagy addig amíg aranybarna nem lesz a fánkunk. Végezzünk tűpróbát!
díszhez:
- 3 evőkanál Király datolya szirup
- 3 evőkanál krémes földimogyorókrém
- 3 evőkanál kókuszkrém
- 1/4 táskanál vanillia
Keverjük össze a hozzávalókat. Tegyük egy kicsike habzsákba és a kihült fánkokat díszitsük meg vele. Cukorka szemmel díszitsük, igazi Halloweenes hangulatért cserébe.
forrás:http://www.naturaldelights.com/moments/healthy-halloween