A futók energia bombája!
- 450g Magozott király datolya1 tablespoons warm water
- ½ teáskanál só
- 2 evőkanál aszalt vörös áfonya
- 2 evőkanál tökmag
- 2 evőkanál chia mag
- ½ bögre mandula (or kedvenc olajos magot)
Porok a bevonáshoz: A kigyóhoz matcha tea por és kakaó por. Lehet használni még reszelt kókuszt illetve kókusz lisztet, tört málna port, mogyoró lisztet. Összesen kb ¾ cup lesz szükség. (szerintem kicsit többre - fordító)
Tegyük az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe és daráljuk alaposan össze. Szedjük le a robotgép faláról is a hozzávalókat.
- A darálékot tegyük egy sütőpapírra (vagy szilikonra)
- Formázzunk két 10 cm rudat, használjuk a sütőpapirunkat hogy ne tapadjon a kezünkhöz a keverékünk
- Hűtsük 30 percig mielőtt felvágjuk
- Minkét rudat vágjuk durván 10 daraba .
- Használjunk 2 darabot a kigyó fejéhez és farkának kialakitáshoz,
- Forgassuk meg mindegyik darabot a kívánt porban/lisztben.
- Készítsünk kigyót a darobból tegyük oda a fejet és a farkát.
- Használjunk két szegfűszeget szemnek és egy darab epret ( ha nem Californiába laksz szerintem aszalt eper/ megy is jó) nyelvnek.
forrás: http://www.naturaldelights.com/moments/healthy-halloween?utm_source=Social&utm_medium=Social&utm_campaign=halloween