Menü

Király datolyás Matcha kigyó

Király datolyás Matcha kigyó Sportolók eledele és Haloween ezerrel készíts te is a datolya kigyót !
A futók energia bombája!
 
  • 450g  Magozott király datolya1 tablespoons warm water
  • ½ teáskanál só
  • 2 evőkanál aszalt vörös áfonya
  • 2 evőkanál tökmag
  • 2 evőkanál chia mag
  • ½ bögre mandula (or kedvenc olajos magot)

Porok a bevonáshoz: A kigyóhoz matcha tea por és kakaó por. Lehet használni még reszelt kókuszt illetve kókusz lisztet, tört málna port, mogyoró lisztet. Összesen kb ¾ cup lesz szükség. (szerintem kicsit többre - fordító)

 

Tegyük az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe és daráljuk alaposan össze. Szedjük le a robotgép faláról is a hozzávalókat.

  1. A darálékot tegyük egy sütőpapírra (vagy szilikonra)
  2. Formázzunk két 10 cm rudat, használjuk a sütőpapirunkat hogy ne tapadjon a kezünkhöz a keverékünk
  3. Hűtsük 30 percig mielőtt felvágjuk
  4. Minkét rudat vágjuk durván 10 daraba .
  5. Használjunk 2 darabot a kigyó fejéhez és farkának kialakitáshoz, 
  6. Forgassuk meg mindegyik darabot a kívánt porban/lisztben.
  7. Készítsünk kigyót a darobból tegyük oda a fejet és a farkát.
  8. Használjunk két szegfűszeget szemnek és egy darab epret ( ha nem Californiába laksz szerintem aszalt eper/ megy is jó) nyelvnek.

 

 

forrás: http://www.naturaldelights.com/moments/healthy-halloween?utm_source=Social&utm_medium=Social&utm_campaign=halloween

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek

Keresés