6 főre
elkészítési idő 15 perc
2 1/2 bögre zöldség alaplé
1/2 bögre narancslé
1 evőkanál oliva olaj
1 gerezd aprított fokhagyma
340 g kuszkusz
1/2 bögre sótlan pisztácia
6 db Medjool datolya kimagozva darabolva
2 evőkanál friss aprított menta
Só és frissen örölt bors
Tegyük fel forrni az alaplevet a narancslével, olivaolajjal, fokhagymával együtt egy közepes edényben. Keverjük össze a kuszkuszt a pisztáciával, datolyával, mentával, sóval borsal. Zárjuk el a lángot a fazék alatt és öntsük a forrásban lévő alaplevünkhöz a keverékünket, keverjük el és fedjük le 5 percre.Miután megfőtt a kuszkusz villa segítségével keverjük össze, a kuszkusz így pergős lesz.
recept forrás:
https://www.thriftyfoods.com/recipes/recipes/couscous-with-dates-and-pistachios