Hozzávalók
- Öntethez:
- 2 evőkanál citrom lé
- 2 gerezd fokhagymapép
- 1 teáskanál narancsvirág víz
- ½ teáskanál fahéj
- 2 teáskanál édeskömény mag piritva és összetörve
- 3 evőkanál extraszűz olíva olaj
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál bors
Salátához
- 6 bögre zöld saláta mix
- 2 bögre rukkola
- 1 bögre friss koriander, aprítva
- ½ bögre menta aprítva
- ½ bögre friss petrezselyem, vága
- 3 db Medjool Király datolya, magozva és felszeletelve
- 125 gramm pirosretek, Papírvékonyra szeletelve
- ½ közepes lila hagyma, vékony karikákra vága
- 5 db narancs kb 1 kg megfelelő , pucoljuk és karikákra vágjuk, ahogy a képen látható.
Hogyan készítsük el
- A dresszing készítéssel kezdjuk: Összes összetevőt egy tálma öntjük és habverővel összekeverjük.
- A zöld leveleinket összekeverjük a retekkel együtt a dresszing nagy részével.
- A narancs karikákat a tetejére tesszük, ahogy a képen látható és tálalás előtt dresszinggel megöntözzük.
Jó étvágyat !
forrás: http://www.foolproofliving.com/ottolenghis-orange-and-date-salad/