10 szelet
Tészta
-
1 bögre (130g) törökmogyoró- áztatjuk 8 órán keresztül
-
1 bögre (170g) puha datolya- ha nincs puha datolyád, akkor egy napra áztasd be datolyát és áztatás után csöpögtesd le turmixolás előtt
-
1 evőkanál extra szűz banaban kókusz olaj
-
csipet ső
a piténk tölteléke
-
1 bögre (130g) törökmogyoró- áztatjuk 8 órán keresztül
-
1 bögre (170g) puha datolya- ha nincs puha datolyád, akkor egy napra áztasd be datolyát és áztatás után csöpögtesd le turmixolás előtt.
-
2 evőkanál extra szűz banaban kókusz olaj
-
1/4 bögre (4 evőkanál) tej (házi mandulatejet használtam, de bármilyennel működik)
-
1/4 bögre (4 evőkanál) kakaó por
-
1 teáskanál vanília kivonat - elhagyható
-
csipet só - elhagyható
csokis bevonó
-
1 avokádó
-
2 evőkanál mandula vaj
-
3 evőkanál kakaó
-
3 eőkanál édesítő tetszés szerin (én nyers mézet használtam)
-
csipet só elhagyható
-
1 teáskanál vanília kivonat - elhagyható
Elkészítése
-
1az alap elkészítése- turmixijuk össze a "tésztánk" összetevőit együtt amíg egy jó alapot nem kapunk . Nyomkodjuk bele egy 8" átmérőjű torta formában.. Amíg elkészítjük a tölteléket tegyük be a hűtőbe.
-
2Töltelék- Turmixoljuk össze a datolyát a tejjel és a kókusz olajjal amíg egy krémes pasztát nem kapunk, majd hozzáadjuk a törökmogyorót és tovább turmixoljuk.
-
3Adjuk hozzá a töltelékünkhez a maradék összetevőket és turmixoljuk össze.
-
4Vegyük ki a fagyasztóból az alapunkat és tegyük bele a formába a következő réteget a törökmogyorós krémet.
-
5Bevonó-Turmixoljuk össze az összes hozzávalót a csokis bevonóhoz, majd tegyük habzsákba és díszítsük fel a tortánkat.
-
6Tegyük be a hűtőbe a süteményünket és pár óra időt adjuk neki még teljesen összeáll :)
-
7Jó étvágyat!
Jegyzet
-
Tápérték információ ( szeletenként )
-
Kalória: 364 kcal
-
Protein: 6.6 g
-
Zsír: 25 g
-
Szénhidrát: 35 g
-
Rost: 8 g
Forrás: uk health blog - nadia's healthy kitchen https://nadiashealthykitchen.com/