Termékek Menü

Nyers Vegán Magnum Double

Nyers Vegán Magnum Double Igen létezik !

 

Erika Frost leveganizálta a Magnum Double, és ráadásul még nyers vegán is! Mivel a nyers konyha a Medjool Király datolyát tartja számon karamellként nem is volt kérdés, hogy ez gyorsan leforídjuk nektek.

 

6 db jégkrémhez

Én szilikon formát használtam hozzá azzal lesz szép tökéletes.

Vanilla krém belsőhőz:

6 db pálcika
3/4 bögre kesudió beáztattva legalább 4 órára
3/4 bögre kókusz krém
1/4 bögre agave vagy juhar szirup
1/4 bögre víz
csipet vanillia por
(egy kicsi magtej)

Karamellhez
1–2 evékanál kókusz olaj
8 db medjool király datolya
1 evőkanál juhar szirup
csipet vanillia és só

Csoki réteg
1/3 bögre kókusz olaj
4 evőkanál juhar szirup
4-5 evőkanál nyer kakaó

 
1.Öntsük le a vizet a kesudióról és turmixoljuk össze a hozzávalókat , hogy a jégkrémünk teljesen sima legyen majd, amennyiben túl sűrű akkor lazítsuk egy kis magtejjel. Formákba öntjük és pálcikát teszünk mindegyikbe legalább 3 órát át fagyasszuk.

 

2.Megolvasszuk a kókusz olajat a karamellünkhőz, összeturmixoljuk a datolyával, édesítővel, vanilliával és a  csipet sóval addig turmixoljuk még krémes karamellkrémet nem kapunk 

3.A csoki krémhez a szintén megolvaszott kókusz olajunkhoz habverővel hozzádolgozzuk az édesítőszert és a csokoládét. Vegyük ki a jégkrémünket a fagyasztóból és mártsuk bele a csokiba úgy, hogy az befedje az egészet  majd egy sütő papíra állítjuk őket.

4. Most a karamell réteg következik Egy evőkanál karamell krémet kenjük el mindkét oldalan. Most tegyük be 10 percre a fagyasztóba és a letelte után kivesszük és újra vonjuk be csokikrémmel. Most rakjuk be a fagyasztóba amíg készre nem fagy. A házi mélyhűtők nagyon jól fagyasztanak, így tálalás előt 10 perccel vegyük ki.

Jó étvágyat hozzá!

 Erika Frost facebook oldal 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek