Fűszeres sütőtök krém
800 g sütőtök püré
20 db magozott király datolya (medjool) aprítva
¾ bögre alma lé
1 teáskanál vanília
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál örölt gyömbér
1 teáskanál örölt szerecsendió
csipet szegfűbors
fél citrom leve
Törökmogyorós csokikrém
3 bögre nyers török mogyoró
2 evőkanál nyers kakaópor
15 db király datolya (medjool), kimagozva aprítva
½ bögre alma lé
csipet só
¼ teáskanál vanília
„Alma vaj”
1 kg alma feldolgozva
1 bögre alma cider
20 király datolya (medjool) magozva és felaprítva
2 teáskanál fahéj
⅛ teáskanál szegfűbors
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál vanília
Fűszeres sütőtök krém
-
A sütőtököt, datolyát, vaníliát, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót, szegfűborsot egy nagy serpenyőbe tesszük.
-
Összekeverjük és összeforraljuk, Miután felforrt mérsékeljük a lángot és lassú tűzön 30 percig, vagy amíg egyharmadával nem csökken a mennyiség főzzük, időnként megkeverve.
-
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a citromlevet, és hagyjuk kihűlni. Simára turmixoljuk és légmentesen tároljuk.
Törökmogyorós csokikrém
-
180 fokra melegítjük a sütőt.
-
Sütőpapírra tesszük a törökmogyorót és 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk egy konyharuhába szórjuk és összedörzsöljük vele ezt párszor megismételve eltávolítjuk a legtöbb héját a mogyorónak.
-
A kihűlt mogyorókat a többi összetevőkbe mixerbe simára turmixoljuk amennyiben még megkívánná a folyadékot kicsi almalevet öntünk bele
-
Légmentesen zárt dobozba tároljuk. Ez biztos gyorsan el fog fogyni!
"Alma vaj"
-
Egy nagy serpenyőbe tesszük az almát, medjool datolyát, cidert és közepes lángon főzzük kb 20 percig időnként megkeverve
-
Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűborsot és a citromlevet. Ezután még 30 percig főzzük alacsony lángon időnként megkevergetve. A keverékünknek sűrűnek kell lennie és az almának porhanyósnak. Hozzákeverjük a vaníliát
-
Levesszük a tűzről és kihűtjük a keverékünket. 3-5 perc alatt krémesre turmixoljuk.
-
hűvös helyen légmentesen tároljuk.