Hozzávalók
Tésztához
TÖLTELÉKHEZ
- 150 gramm pekándió
- 200 gramm extra puha sukkari datolya
- 200 gramm zabpehely örölve (gluténmentes ha szükséges)
- 50 gramm kukorica keményítő
- csipet ső
- 2 evőkanál BANABAN kókuszvirág cukor
- 75 gramm BANABAN hideg és szilár kókusz olaj
- 6-7 evőkanál hideg víz
- 100 ml BANABAN kókusz tej
- 1 evőkanál BANABAN kókusz olaj
- 1/2 teáskanál vanillia
- 1 teáskanál fahéj
- 1 1/2 evőkanál chia mag, örölve
- 3 evőkanál víz
Elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180 ° C / 350 ° F-ra, és kenjük ki olajjalegy téglalap alakú tepsit
- A tésztához keverjük össze az örölt zabpehely lisztet a kukoricakeményítőt, a sót és a kókuszvirágos cukrot egy tálban. Morzsoljuk bele a hideg kókuszolajat a lisztbe. Adja hozzá a vizet és gyúrja egy sima tésztát. Gyúrjuk labda formájúra és tegyük be pihenni a hűtőszekrénybe amíg elkészítjük a tölteléket.
- A datolyát tegyük a apritó tartájába a kókusztejjel, olajjal, fahéjjal és örölt chiamaggal együtt adjuk hozzá a vizet. Turmixoljuk össze amíg egyenletes halmazállapotúvá vállik.
- Vegyük elő a tepsit és béleljük ki sütőpapírral. Nyomkodjuk bele a tésztát és szúrkáljuk meg villával.A tepsit középre helyezve süssük 10 percig.
- Egyenletesen tegyük a tésztánba a datolyakrémet és osszuk el rajta a pekándiót. Süssük még 15 percig szintén a középső fackba téve a sütőt. Miután kihült szeleteljük
forrás: http://lotustoertchen.de/pecan-date-tart