1 1/2 Bögre Mandula liszt
1/2 bögre Kakaópor
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál só
9 db medjool datolya magozva, leforrázva fél bögre forró vízzel és fél órára félre téve
1/2 bögre Áztatott datolya víz (visszamaradva a forrázásból)
1 bögre pisztácia
2 Medjool datolya szeletelve + 1/4 bögre aprítva díszitéshez
Mellegítsük elő a sütőt 170 celsius fokra és béleljük ki sütőpapírral a gyümülcskenyér formánkat és tegyük félre pihenni.
Tegyük az alábbiakat a konyhai robotgépünk tartájába : mandula liszt, kakaópor, sütőpor és só. Keverjük össze a géppel. Ezután tegyük bele a datolyát és a "datolyavízet" Daráljuk amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a keverékünkhöz az 1 bögre pisztáciánkat ezt már csak fakanállal keverjük hozzá és szedjük át a tésztánkat a sütőpapírral kibélelt formánkba.
Süssük 30-35 percig, Tűpróbáig.
Pár percig hadjuk hűlni a formába majd szedjük át rácsra és teljesen hűtsük ki. Szeleteljük és ... Jó étvágyat!
forrás: http://nourishmemum.com/home/2016/8/20/paleo-vegan-pistachio-date-loaf