Pisztáciás + Datolyás gyümülcskenyér  

Pisztáciás + Datolyás gyümülcskenyér  
Ízletes és szuper egyszerű gyümölcs kenyér, csak egy konyhai robotgép szükséges hozzá! Vegán, paleo és nem túl édes. Szuper texturája van. Tökéletes csemegézésnek, vagy esti nassolára.

1 1/2  Bögre Mandula liszt 

1/2 bögre Kakaópor 

1 1/2 teáskanál sütőpor

1/8 teáskanál só 

3 lenmag tojás helyettesítő * 

9 db medjool datolya magozva, leforrázva fél bögre forró vízzel és fél órára félre téve

1/2 bögre Áztatott datolya víz (visszamaradva a forrázásból)

1 bögre pisztácia

2 Medjool datolya szeletelve + 1/4 bögre aprítva díszitéshez

Mellegítsük elő a sütőt 170 celsius fokra és béleljük ki sütőpapírral a gyümülcskenyér formánkat és tegyük félre pihenni.

Tegyük az alábbiakat a konyhai robotgépünk tartájába : mandula liszt, kakaópor, sütőpor és só. Keverjük össze a géppel. Ezután tegyük bele a datolyát és a "datolyavízet" Daráljuk amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a keverékünkhöz az 1 bögre pisztáciánkat ezt már csak fakanállal keverjük hozzá és szedjük át a tésztánkat a sütőpapírral kibélelt formánkba.

Süssük 30-35 percig, Tűpróbáig.


 

Pár percig hadjuk hűlni a formába majd szedjük át rácsra és teljesen hűtsük ki. Szeleteljük és ... Jó étvágyat!

 

 

forrás: http://nourishmemum.com/home/2016/8/20/paleo-vegan-pistachio-date-loaf

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek