Ranginak
Hozzávalók:
24 Magozott datolya
2 bögre liszt
1 bögre vaj vagy vegán margarin
1/2 bögre dió, felezett
3 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál zöld kardamon por
2-3 apróra vágott pisztácia
Elkészítés:
- Pirítsuk meg 2-3 perc alatt a diókat, a vékony héját ami piritáskor lejön morzsoljuk le és töltsük be a datolyákba
- Közepes lángon piritsuk meg a lisztet amíg, kb 5 percig pirítjuk még a széle el nem kezd aranybarna lenni
- Hozzáadjuk a vajat és alacsony lángon hozzádolgozzuk, ha elolvad jöhet a fahéj, kardamon porcukor 10 percig főzzük mérsékelt lángon
- a folyékony masszánk felét a tállaló tál alsó részébe egyenletesen öntjük és utána a datolyákat elhelyezzük a tányéron.
- A másik felét a töltött datolyáink tetejére öntjük. Pisztáciával díszítjük és pár órát hütjük.
Forró teával tállaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: http://turmericsaffron.blogspot.hu/2014/08/ranginak-persian-date-dessert-recipe-2.html