A király datolya természetes íze kiegészíti a narancsvirágvízet, a rikotta lágyságától lesz ez a desszert igazán különleges.
Mindössze annyit tettem, hogy a tölteléket összekevertem és egy habzsákba töltöttöm. Amennyiben nincs habzsákunk egy kicsi zacskó is megteszi. A datolyák töltöttem a tölteléket és megszórtam pisztáciával.
Elkészítési ideje 10 perc
Provisions
- 10 db medjool király datolya
- 1/2 bögre rikotta vegán verzió : selyem tofu
- 1/2 teáskanál narancsvirágvíz
- 1/2 teáskanál vanilia kivonat
- 3 evőkanál pisztácia díszitéshez
Method
Vágjunk félig be a király datolyákat és magozzuk ki őket. De ne szedjük őket félbe!
Keverjük, a rikottát a narancsvirágvízet és vanilliát egy kis tálba össze. Kanalazzuk az összetevőket habzsákba és töltsük a datolyák közepébe.
Törjük össze a pisztáciát és szórjuk meg a datolyák tejét vele. Tálaljuk azonnal vagy hűtőbe tároljuk tálalásig.
forrás: http://www.wanderingspice.com/2013/05/07/ricotta-and-orange-blossom-stuffed-dates/