Rikottával töltött király datolya narancsvirágvizzel

Rikottával töltött király datolya narancsvirágvizzel
 Kiválló desszert. Egy jó feketekávéhoz vagy teá

A király datolya természetes íze kiegészíti a narancsvirágvízet, a rikotta lágyságától lesz ez a desszert igazán különleges.

Mindössze annyit tettem, hogy a tölteléket összekevertem és egy habzsákba töltöttöm. Amennyiben nincs habzsákunk egy kicsi zacskó is megteszi. A datolyák töltöttem a tölteléket és megszórtam pisztáciával.

Elkészítési ideje 10 perc

Provisions

  • 10 db medjool király datolya
  • 1/2 bögre rikotta vegán verzió : selyem tofu
  • 1/2 teáskanál narancsvirágvíz
  • 1/2 teáskanál vanilia kivonat
  • 3 evőkanál pisztácia díszitéshez

Method

Vágjunk félig be a király datolyákat és magozzuk ki őket. De ne szedjük őket félbe!

Keverjük, a rikottát a narancsvirágvízet és vanilliát egy kis tálba össze. Kanalazzuk az összetevőket habzsákba és töltsük a datolyák közepébe.

Törjük össze a pisztáciát és szórjuk meg a datolyák tejét vele. Tálaljuk azonnal vagy hűtőbe tároljuk tálalásig.

 

forrás: http://www.wanderingspice.com/2013/05/07/ricotta-and-orange-blossom-stuffed-dates/

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek