Sütőtök fűszeres szellem süti
-
¼ bögre Király datolya paszta
-
4 teáskanál sütőtök fűszer keverék (édes fűszerek)
-
1 teáskanál szódapikarbóna
-
½ bögre sótlan vaj, hideg
-
1 tojás helyettesítő
-
2¼ bögre liszt
-
datolyaszirup
-
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és béleljük ki egy tepsit sütőpapírral.
-
Tegyünk egy fém tálba datolya szirupot datolya pasztát és a fűszert, Helyezzük el gőz főlé ezt a tálat és egyeletesen olvasszuk fel még a keverékünk meleg, olvad és krémes nem lesz. Adjuk hozzá a szódabikarbónát és keverjük el jól
-
Vágjuk a vajat kis darabokra és helyezzük egy nagy keverő tálba. Tegyük rá a forró keverékünket és keverjük addig össze amíg el nem olvad a vaj. Hűtsük le
-
Adjuk hozzá a tojás helyettítőnket, ha szükségesnek látjuk. Keverjük a krémünkhöz egyenletesen majd adjunk hozzá egy bögre liszttel.
-
Egy mixer legalacsonyabb fokozatán a maradék lisztet keverjük hozzá. Csak addig keverjük amíg szükséges. Nehogy túl keverjük [mivel nincs tojás benne ezért ez nem lehetséges szerencsére].
-
A tésztánkat vegyük ki egy kiliszezett felületre. Finoman készítsünk belőle egy tésztát.
-
Nyújsük ki a tésztánkat sütőpapírra fél cm vastagságúra mindkét oldalára tegyünk sütőpapírt. Picit meglisztezhetjük ha kívánja.
-
Fordítsuk meg a sütőpaírunkat és távolítsuk el a tejéről a sütőpapírt. Használjunk szellemes süti kiszúrót.
-
Süssük 12-15 percig amíg arany barna nem lesz.Hűtsük le a sütőpapíron mielőtt át tesszük máshova dekorálásra
A süti diszítése:
-
4 evőkanál Király datolya paszta
-
4 evőkanál mandula vaj
-
cukrozatlan reszelt kókusz
-
Király datolya darabok szájnak és szemnek
Keverjük össez a datolyapasztát a mandula vajjal. Kenjük be vele a szellemeket és szórjuk meg kókusszal készítsünk datolyából szemet és szája a a szellemeknek.