Zabpelyhes, nyers mandulával, Medjool datolyával, kókusz olajjal, csipet sóval, a töltelék színtiszta gyümölcs (hozzáadott cukor nélkül) áfonyalekvárral.
Tiszta, egyszerű természetes és könnyű
Oh,és persze nagyon ízletes! És Csak semmi mesterséges édesítő.
A zab a mandula és a sót finomra daráljuk.
Puha és édes datolyával és kókusz olajjal készül.Felolvasztott kókuszolajat is hozzáadjuk és elérjük ezzel a tökéletes "lágy" állagot.
Ezt a tepsibe nyomogatjuk.
… és hozzáadjuk a áfonya lekvárunkat és kedvünk szerint megbolondíthatjuk egy kis mandula aromával is, amennyiben lehetséges ne finomított cukros lekvárral tegyük ezt. (őszintén megvallva én fahéjas datolyakrémmel csináltam)
A maradék daránkat a tetejére szórjuk és a süteményüket betesszük pihenni a hűtőbe.
Ezt már említettem hogy tökéletes reggelire vagy napközben csemegének. Tudom a datolya és összes gyümölcs természetes cukrokat tartalmaz, de ezt azt jelenti, hogy nem kell finomított és egyéb édesítőt hozzáadni a sütinkhez enélkül is tökéletesen édes és finom lesz a sütink!
Tárolhatjuk a hűtőben őket külön-külön lecsomagolva vagy a fagyasztóban is akár. Szobahőmérsékleten finom omlósak lesznek.
Ez a süti igazán egy áfonyás ropogós vagy egy áfonyás pite hyprid!
Egészséges és bárhova magaddal viheted és még süti se kell, minek is bajlódnál vele?
Nekem azt hiszem biztonságba kell helyeznem ezeket a sütiket!
Hozzávalók 16 szelethez :
- 2 bögre zabpehely
- 1 bögre nyers mandula
- csapott negyed kanál kóser só
- 1 csomag Medjool király datolya magozva (kb. 10 nagy szem)
- 1/4 bögre olvasztott kókusz olaj
- 1 280 gramm kékáfonya jam lehetőleg cukormentes vagy házi
- 1/2 teáskanál mandula kivonat (elhagyható)
Elkészítés
Sütőpapír 20x20cm vágunk és kibéleljük vele a tepsinket.
Egy késes mixerbe tesszük a zabot, mandulát és a sót és finomra daráljuk. Hozzá adjuk a magozott datolyát és folytatjuk a darálást, majd az olvasztott kókuszolajjal hozzáadva addig járatjuk a turmix gépünket még össze nem dolgozza teljesen a hozzávalókat. (Amennyiben nem annyira jó a gépünk ezeket külön külön is ledarálhatjuk és utána kézzel összedolgozhatjuk -szerk)
A süti alapunkat kiszedjük a késes darálónkból és 3/4 bögrényi kivételével a tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk. Összedolgozzuk az áfonyalekvárunkat egy kis tálban a mandula kivonattal, majd ezután rászedjük a sütialapunkra és a maradékot amit félre tettünk rászórjuk a tetejére és óvatosan eldolgozzuk a tetején enyhén lenyomkodjuk.
A hűtőszekrénybe tesszük legalább egy óráig amíg megdermed. 16 szeletre vágjuk. tárold külön-külön csomagolva a hűtőben vagy a mélyhűtőben.
forrás: http://www.healthyfoodforliving.com/no-bake-blueberry-almond-oat-bars/