Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 evőkanál kurkuma, púpozott
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál vöröshagyma por
2 evőkanál olívaolaj
6 db medjool datolya
50 g szeletelt mandula
2 evőkanál friss kakukkfű
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk a karfiolt falatnyi darabokra, és dobálják őket egy tepsibe a fűszerekkel és olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A tepsit a sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük, kb 20 perc. Várakozás közben – a mandulát egy serpenyőben közepes lángon megpíritjuk, felszeleteljük a datolyát apró darabokra, és apróra vágjuk, a kakukkfűvet. Amikor a karfiol arany barna kivesszük a sütőből és összekeverjük a datolyával, mandulával és forrón tálaljuk.
forrás: https://crumblesandkale.com/2016/09/16/turmeric-roasted-cauliflower-w-dates-and-almonds/