Vegán datolyás diós sajt

Vegán datolyás diós sajt

Ez egy nagyszerű recept, datolyás diós vegán sajt. Néhány egyszerű összetevőből. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Kíválló friss gyümölcstálakhoz vagy vegán sajttál részeként ropogos keksszel tálalva.

 

Hozzávalók 2 guriga sajthoz

2 csapott teáskanál só (kő vagy himalája)

1 teáskanál agar agar por

2 teáskanál tápióka keményítő

1/2 bögre forró víz

1/3 bögre apróra vágott dió

5 db magozott király datolya apírtva

 

1 teáskanál citrom

 

1.5 bögre növényi tej

 

1/2 bögre dió

Elkészítés

  1. Szükségünk lesz egy közepes méretű serpenyőre, egy turmixgépre, és sajt formákra formákra, ehhez tökéletesen megfelel a mini tortaformák.

  2. A datolya és a kisebb bögre dión kívül mindent a turmixgépbe teszünk és simára turmixoljuk.

  3. Egy közepes serpenyőbe öntjük és fokozoatosan mellegítjük mielőtt elkezd forrni a masszánk közbe hozzáadjuk a diót és a datolyát. (Tipp pirított dióval még finomabb, amit a végén adsz hozzá)

  4. 5-10 perc kell mire elég sűrű lesz (lásd a videón). Gyorsan a formákba öntjük a keverékünket.

  5. Legalább 1 órát hűtjük mielőtt tálaljuk a sajtunkat..

  6. Kivesszük a hűtőből és a formából és izlésésen tálaljuk

  7. A könnyebb elkészíthetőségért az angolnyelvű videót is,  nézd meg.

Forrás: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/date-and-walnut-cheese/

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek