Vegán datolyás diós sajt
Ez egy nagyszerű recept, datolyás diós vegán sajt. Néhány egyszerű összetevőből. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Kíválló friss gyümölcstálakhoz vagy vegán sajttál részeként ropogos keksszel tálalva.
Hozzávalók 2 guriga sajthoz
2 csapott teáskanál só (kő vagy himalája)
1 teáskanál agar agar por
2 teáskanál tápióka keményítő
1/2 bögre forró víz
1/3 bögre apróra vágott dió
5 db magozott király datolya apírtva
1 teáskanál citrom
1.5 bögre növényi tej
1/2 bögre dió
Elkészítés
-
Szükségünk lesz egy közepes méretű serpenyőre, egy turmixgépre, és sajt formákra formákra, ehhez tökéletesen megfelel a mini tortaformák.
-
A datolya és a kisebb bögre dión kívül mindent a turmixgépbe teszünk és simára turmixoljuk.
-
Egy közepes serpenyőbe öntjük és fokozoatosan mellegítjük mielőtt elkezd forrni a masszánk közbe hozzáadjuk a diót és a datolyát. (Tipp pirított dióval még finomabb, amit a végén adsz hozzá)
-
5-10 perc kell mire elég sűrű lesz (lásd a videón). Gyorsan a formákba öntjük a keverékünket.
-
Legalább 1 órát hűtjük mielőtt tálaljuk a sajtunkat..
-
Kivesszük a hűtőből és a formából és izlésésen tálaljuk
-
A könnyebb elkészíthetőségért az angolnyelvű videót is, nézd meg.
Forrás: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/date-and-walnut-cheese/