Vegán Édesburgonyás datolyás brownie (gluténmentes)
Recept
ÖSSZETEVŐK (Tepsi 18x18cm, 9 adag):
- 1 nagy édes burgonya (600 g) vagy kettő kicsi
- 2/3 csésze őrölt mandula (80g)
- 1/2 csésze hajdina liszt vagy barna rizs liszt (100 g)
- 20 db datolya vagy 14 királydatolya(medjool)
- 4-6 evőkanál nyers kakaó vagy sima
- 6 evőkanál kókuszszirup
- csipet só
EXTRÁK diszítéshez (opcionális):
- 1/2 evőkanál étcsokoládé
- kakaóbab
- reszelt narancs héja
180 Fokos sütőbe megsütjük az édesburgonyát és kb. 20 perc alatt puhára sütjük, amíg a héját le nem tudjuk húzni és a közepe is meg nem puhul.
A daráló edénybe helyezzük a kihült édesburgonyát és hozzáadjuk a a kimagozott datolyát simára turmixoljuk. Egy tálban a maradék összetevőkkel összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk a masszánkat és egyenletesen eloszlatjuk. 20 percig sütjük tűpróbáig. Sütés után legalább 10 percig hadjuk hülni. Ízlés szerint olvaszott csakoládéval, reszelt narancshéjjal, kakaóbabbal díszithetjük.
Jó étvágyat!
szerző: http://deliciouslyella.com/
Képek: http://foodpornveganstyle.blogspot.hu/