Előkészítési idő: 15 perc
Sütés: 30 perc
Összesen : 45 perc
6 fő részére
Hozzávalók
-
3 bögre (300g) zabpehely
-
1/3 bögre (55g) chia mag
-
1 bögre(200g or kb 10-12 szem) medjool király datolya, magozva
-
1 1/2 bögre (345g) zsíros kókusztej
-
1 evőkanál sütőpor (15 g)
-
1 evőkanál fahéj (15g)
-
1 teáskanál vanillia kivonat
-
csipet só
-
kókusz olaj tepsi kienéséhez
Datolyás borítás
-
3/4 bögre (130g kb 8-10 szem) medjool király datolya, magozva
-
2/3 bögre (150g) víz
Elkészítés:
-
Melegítsük elő 175 C fokra a sütőt.
-
Egy erős darálóban daráljük le a zabpelyhet, és a chia magott amig finom állagú nem lesz, tegyük egy nagy tálba
-
Konyhai robottgéppel daráljuk össze a magozott medjool datolyát és a zsíros kókusztejet.
-
Keverjük hozzá a fahéjat, sütőport, vanillia kivonatot és a sót, Turmixoljuk hozzá, hogy jól elkveredjen
-
A datolyás keverékünket adjuk a darált zabunkhoz, és keverjük össze, hogy egy nedves tésztát kapjunk
-
Daráljuk le a második bögre király datolyánkat és tegyük a krémet egy kis tálba
-
Formázzunk golyókat és forgassuk meg a datolya krémbe, tegyük a golyókat egy kókusz olajjal kikent üvegtálba vagy tepsibe. ( recepthez 8cm magas 20 cm széles üvegtálat használtunk.)
-
Ismételjük meg amíg el nem fogy az összes tésztánk, a maradék datolyakrémet kanalazzuk a süteményre.
-
Süssük 30 percig 175 C fokon amíg aranybarna nem lesz a teteje és gyengéd ujj nyomásra újra feljön a tészta.
-
Tálalás előtt hagyjuk hülni 10-15 percet. Kínálhatjuk datolya kérmmel, kókusz sziruppal, datolya sziruppal, juhar sziruppal vagy házi készítésű finom édes datolya karamellal.
forrás:https://www.feastingonfruit.com/vegan-monkey-bread/