- 4 tucat sütemény elkészítéshez
- 600g magozott datolya
- ¼ bögre világos barna cukor
- ¾ bögre aprított dió
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 2 teáskanál narancslé
- 1 teaspoon tiszta vanillia kivonat
- 1 (500g) csomag leveles tészta
- kókuszolaj kenéshez
- porcukor szóráshoz.
- Konyhai robotgépbe összedaráljuk a datolyát, barna cukrot, diót, narancshéjat, narancs levet, és vanillia kivonatot , addig daráljuk amíg össze nem áll. Érdemes több körben darálni.
- Egy enyhén lisztezd deszkára tegyük a leveles tésztát kinyújtjuk és hosszanti irányba vágjuk 3 részre.
- A tölteléket egyenletesen osszuk el úgy hogy a tészta mind két szélén egy ujjnyi szabad helyet hagyunk. Hajtsuk rá a töltelékre a tésztát és óvatosan nyomkodjuk össze. Egyenletesen összehengergetjük. Foliába tesszük és kb 2 órát a fagyasztóba tesszük addig amíg meg nem szilárdul.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tepsit kibéleljük sütőpapirral.
- 2,5 cm darabokra szeleteljük a töltött tésztánkat és felolvasztott kókusz olajjal megkenjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsin 10-15 percig sütjük. Addig amíg aranybarna nem lesz. Kihűtjük és szükség szerint porcukorral.
forrás:
https://www.teatimemagazine.com/date-puff-cookies-recipe/