Datolykrém leveles tésztában

Datolykrém leveles tésztában
Amennyiben szeretnél igazán frisset és finomat bekapni érdemes ezt otthon elkészíteni
  1. 4 tucat sütemény elkészítéshez

 

  1. 600g magozott datolya
  2. ¼ bögre világos barna cukor
  3. ¾ bögre aprított dió
  4. 1 teáskanál reszelt narancshéj
  5. 2 teáskanál narancslé
  6. 1 teaspoon tiszta vanillia kivonat
  7. 1 (500g) csomag leveles tészta
  8. kókuszolaj kenéshez
  9. porcukor szóráshoz.

 

  1. Konyhai robotgépbe összedaráljuk a datolyát, barna cukrot, diót, narancshéjat, narancs levet, és vanillia kivonatot , addig daráljuk amíg össze nem áll. Érdemes több körben darálni.
  2. Egy enyhén lisztezd deszkára tegyük a leveles tésztát kinyújtjuk és hosszanti irányba vágjuk 3 részre.
  3. A tölteléket egyenletesen osszuk el úgy hogy a tészta mind két szélén egy ujjnyi szabad helyet hagyunk. Hajtsuk rá a töltelékre a tésztát és óvatosan nyomkodjuk össze. Egyenletesen összehengergetjük. Foliába tesszük és kb 2 órát a fagyasztóba tesszük addig amíg meg nem szilárdul.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tepsit kibéleljük sütőpapirral.
  5. 2,5 cm darabokra szeleteljük a töltött tésztánkat és felolvasztott kókusz olajjal megkenjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsin 10-15 percig sütjük. Addig amíg aranybarna nem lesz. Kihűtjük és szükség szerint porcukorral.

 

forrás:

https://www.teatimemagazine.com/date-puff-cookies-recipe/

Tartalomhoz tartozó címkék: hír receptek