Hozzávalók
12 db magozott medjool király datolya
1 bögre pekán dió
1/3 bögre dió
1/4 bögre zabpehely
1/3 bögre tök püré
1 teáskanál tök fűszer keverék ( 3 rész fahéj, 2 rész gyömbérpor, 1 rész örölt szegfűszeg, 2 rész örölt szerecsendió, 1,5 rész szegfűbors - keverékből)
1 teáskanál vanilla eszencia
1/4 teáskanál só (opcionális)
Elkészítése
1. Tegyük a datolyát a robotgépbe és daráljuk kb 15-20 másodpercig, Ezek után adjuk hozzáa a magokat és a zabpelyhet. Daráljuk addig amig össze nem keverednek, tegyük hozzá a fentmaradt hozzávalókat és folytassuk a darálást amíg a datolya massza a robotgép oldalára nem ragad és már csak pörög a kés. Amennyiben túl lágy lenne a masszánk adjunk hozzá még egy kés zabot.
2. Tegyük a masszánkat egy szilikon lapra és formázzuk a szilkonlap vagy sütőpapir segítségével rúd formájúra
3. Vágjuk 10 részre
4. Formázzuk Halloween lámpás formájúra. Dekoráljuk ki. Mókára fel!
Dekorációs ötletek!
Ropi perecből csináljuk meg a szárát
Narancs és fehér cukormázzal vonjuk be, zöld és fekete szárak pl.: marcipánból
Narancssárga és fehér cukorgyöngy szórás!